Till Anonym

Varför skulle jag inte förstå?
Fastän jag själv inte dricker så kan jag ju ändå förstå att folk vill förhöja en stämning ibland, fira någon som fyller år eller en högtid. Tycker bara att det blir fel när "ibland" inte räcker, utan måste vara helst konstant. Är det inte ett beroende då?

Det är som att jag kan förstå att en som har cancer har det jobbigt, men jag kan ju aldrig förstå HUR jobbigt, förrän jag är där själv. Jag kan ju ändå ana att folk vill dricka, eftersom man gör det? Inte så svårt att lista ut.

Och varför anonym förresten? Så farlig fråga var det väl ändå inte?

Off the road

Broarna runt, torkade aprikoser och chokladmousse.
Nyss var Eric och Petter här
och jag hinner inte med
all filosofi som ska skrivas
Jag blir arg på mig själv
för att jag aldrig gör det jag måste
Jag förstår inte heller
hur jag får allt att gå ihop
Jag presterar bra
men jag gör allt så sent
att jag borde skämmas
för att jag inte håller
mina löften
Men bara om tid
Den räcker inte riktigt till
fastän den finns där hela tiden
Det gäller bara att plocka ner den
vid rätt tillfällen
Det ska jag göra nu
och ingenting annat
förutom en kopp te
får störa mitt läsande

GodnattPå en altan med en gammal dagbok

Jag vill också vara äldre
kunna luta tillbaka och titta
på min ungdom och se hur
bra allt faktiskt var
hur lätt det var att vara liten
Skratta åt hur man förstorade alla
bekymmer
allting var så
allvarligt hela tiden
Jag är nog i ett sånt stadium
där allt är så mitt emellan
Nu tycker jag
att allt är så svårt
Man tar steg för steg framåt
och över en dag kan man vara
tillbaka på steg ett
ännu en gång
Och dagen därpå
finns inga hinder i hela världen
som kan stoppa en
Jag tror att jag
ska uppskatta allt
mycket mer än vad jag
redan gör
Det kan väl ändå inte
vara så svårt
som det verkar


Across the field, into the sun

Jag cyklade iväg på ett möte ikväll, kändes som att det var lite för länge sen jag var på ett sist.
Ibland tycker jag att alla säger så fel
och att bara jag säger rätt
Men naturligt vis är det ju inte så
Jag tror
att vid varje nytt möte
så lär man sig någonting nytt
Och det gjorde jag ikväll
Men än vet jag inte riktigt vad
men det känns

Nu ska jag fika mackor och dricka en stor kopp te
och läsa mig vettig på filosofi

Godnatt


Evertebrat

Jag föll i en trapp av sten och slog mitt knä.
Jag sitter på sängkanten och ser hur det blånat. 
När jag går gör det ont, men jag gör det ändå.

Lusse gnäller och snart ska jag ut till pappa igen.


13:02

Idag är en sån där dag där jag bara vill ligga kvar i sängen dagen ut
och tänka
över mitt liv
På ett bra sätt
Det hände något, som fick mitt att undra
över vem jag egentligen är

Det blir en fin dag idag.

Godnatt Göteborg


Jag-vill-också

ja, det vill jag
men jag börjar imorgon, eller sent ikväll

((Q1*Q2)/(r)^2)*k=FJag är glad för att jag äntligen förstår mig på fysik-skiten, men att det i slutet inte går ihop med alla nollor är jag gaaaanska less på vid det här laget, så nu sitter jag och lyssnar på den här låten som pepp för att börja på att läsa igenom nästa kapitel till provet.

G'nite

Jävla popcorn

Igår kväll tänkte jag poppa lite popcorn som jag kunde ha till pluggandet. Jag tror klockan var kring halv tolv när jag satte in påsen i micron och tryckte igång den.
Efter tre minuter ungefär plingade micron till och kikade jag in, men påsen såg så ofylld ut, så jag satte den på en minut till, och likadant då. Jag fick lov att sätta den på ännu en minut.
När jag öppnade för tredje gången möttes jag av en ganska häftig rök som fick min näsa att svida så mycket att jag la påsen på diskbänken. Öppnade den efter ett tag och blev förvånad av att popcornen var så pass obrända, det fanns några, men de flesta såg ut som helt vanliga, så jag hällde ner innehållet i en skål. När jag hällt ut typ hälften så tar det ett litet tag och sen kommer en kolsvart klump ner i skålen, stor som kanske en knytnäve. Och stanken då är verkligen obeskrivlig, så jag ställde hela skålen åt sidan för att den svarta grejen skulle svalna innan jag slängde bort det. Lite typiskt att få en hel popcorn-sats förstörd, men visst, jag har ju en påse kvar, så det blev inte så farligt trots allt.
Men tror ni inte att efter 20 sekunder så börjar det pipa förfärligt? Jag har tyvärr ingen fläkt hos mig, så brandalarmet tog vid istället, och jag kunde verkligen inte stänga av det! Jag fick världens panik och tänkte hela tiden att "fan, nu vaknar min hyresvärd och sen blir jag väl säkert vräkt!", samtidigt som jag försökte trycka in den där lilla knappen på dosan som får alarmet att tystna. Men det var tydligen inte den knappens funktion, utan den fortsatte som tidigare och jag tog en stol för att nå upp bättre, för att hitta någon bättre lösning. Men när jag stod där uppe så lät ju bara pipet ännu värre, så samtidigt som jag försökte hålla för mina öron med armarna försökte jag vrida loss dosan från dess fäste. Till slut fick jag ner den, men fortfarande visste jag inte hur jag skulle få tyst på den, för det fanns ingen riktig knapp där det stod "tryck här för att få tyst på eländet", så det slutade med att jag ryckte, nästan sönder, batteriet från den. Äntligen tyst.
Sen var det bara att vädra. Jag satt alltså vid mitt bord kvart i tolv, utan popcorn, med mössa och två byxor på för att inte frysa när jag öppnat alla fönster, och försökte koncentrera mig på fysiken.
I morse när jag vaknade hade jag feber.

Jävla popcorn.

Pretending

Jag hade sovmorgon till 14.55 i "morse", men blev väckt av Emil då han ringde vid 11. Hade egentligen lovat att laga mat åt honom, men eftersom jag var i nyvaket skick när han kom hit ungefär tio minuter senare, så överlät jag uppdraget åt honom.
Han granskade min kyl, och efter några "hmm" och "aha" så frågade han mig ifall jag hade någon lök (vilket jag inte hade), och efter det plockade han fram några ingredienser och lagade värsta pasta-grejen av typ bacon, krossade tomater och ah, nåt mer. Jag stod i princip bara och stirrade av fascination när han lagade maten, och det blev riktigt gott dessutom. Ofta killar kan laga sån mat? Jag menar, varje gång jag är med Filip så måste jag laga maten, och det enda han har då är typ köttfärs och snabbmackaroner (vilket det inte alls är något som helst fel på)(det var egentligen det jag hade planerat att fixa till Emil idag.)
Det blev i alla fall över efter lunchen, så nu sitter jag och äter det till middag också.

Kommer aldrig hinna läsa ut engelskaboken till imorgon, så jag lägger den helt åt sidan och börjar med fysiken istället. Kändes aningen viktigare.
Gjorde ingenting alls på lektionen idag, allt stod som still, så nu ska jag försöka göra ett ryck och ta mig igenom alla uppgifter innan provet på onsdag.

FREDNy låt, hihi

Så är det nog. Kanske.

Uttrycket "bara döda fiskar följer strömmen" har ni säkert hört. Om alla väljer att inte följa strömmen (att börja gå sin egen väg), så blir det ju en sorts ström det med. Och då följer ju de levande fiskarna med den strömmen, kan det ha varit så tidigare, och därför är den ström som är nu väl utprovad och därför "säker" att följa?

okej

Visst förstår jag dem som festar ibland, kanske någon gång i månaden eller så. Men varenda helg, både fredag och lördag, samtidigt som begreppet "lagomt" saknar innebörd hos dem. Enligt mig är det bara sjukt, duger liksom inte en filmkväll hemma med familjen, eller att bara ligga ner och läsa en bra bok? Duger ingenting förrän man verkligen är dyngrak?
Deras "för omväxlings skull" är att ta det lugnt en helg. För andra är det nog pretty much the opposite. Eller? Är det kanske så att normaliteten är så långt dragen att det är vanligare att supa sig full varenda helg än att inte göra det? Och är det då inte ett tecken på att det kanske har gått lite för långt?

Ska packa in mjölken i kylen nu, därefter laga lite middag. Har blivit sjuk också, känns som om mitt huvud är 2x the normal size och hur tungt som helst. Usch.


Stalks the streets

Dagen började med en timmes försening till svenskan, men det verkade inte bekymra Anneli särskilt mycket. Fick reda på vad jag fått för betyg på min uppsats, och jag lovar att det var sjukt mycket bättre än vad jag förväntat mig. Satt sedan kvar efter engelska-lektionen och skrev på reseberättelsen som ska vara inlämnad imorgon, och den flyter också på. Det enda som jag inte börjat på är den förbannade filosofin som bara ligger en decimeter från datorn och retar mig.
Skrev i alla fall ut tio CV:n på eftermiddagen och gick runt med Soffe på stan och delade ut dem till några butiksägare. Det sämsta är bara att alla andra varit ute i god tid, så att mina odds att få sommarjobb är sjukt små. En del meddelade även att de som får jobben är oftast de som jobbat där tidigare, men liksom, hur har då andra någon chans att få jobb?

Ska tvätta lite nu, äta och sedan skriva klart engelskan. Möjligtvis ta tag i filosofin också, dock inte så stor chans.

En  konstig grej bara är att jag har varit hur glad som helst fram till fyra-tiden idag, och sen dess har jag  bara blivit allt mer negativt inställd. Då var jag till och med sugen på att vara så himla duktig, men nu tycker jag allt bara känns sjukt drygt och meningslöst.
Ska försöka att inte tänka för mycket nu. Herrå


Se till att vara frisk imorgon, saknar dig på skolan!

Ytterligare en

  • Jag får hicka ungefär 3 gånger varje dag. Dock inte så långvarig, men den är inte diskret.
Jag minns första filosofilektionen jag var på med SP3orna. Jag absolut ingen (förutom Frida som inte ens var närvarande), så jag satte mig längst fram i ena hörnet. Lite ensamt, men ändå inte överdrivet avskiljt.
Mats stod och pratade, på göteborska, om lite allmänna grejer, och tar sedan en kort paus. Den korta lilla tystnaden lyckas jag förstöra genom att hicka till så högt att jag slår vad om att de i rummet intill också hörde det. Sedan alla blickar riktade mot mig för en kort sekund, och jag ville bara sjunka genom stolen, och helst golvet också.
Inte för att en hick inte är världens farligaste grej, men det där var verkligen inte rätta tillfället.

Och nu detta, som sagt, tre gånger om dagen.


tjej-som-försöker-vara-osynlig@dallas.skeå

4 ovärda, 3 värda

  • Jag kan inte dricka te utan att ha mjölk i det (smakar i princip skit utan.) Spelar ingen roll hur mycket te jag har i min kopp - jag häller alltid i mjölk ända upp till kanten.
  • Jag tar alltid sjukt lång tid på mig på toa (om det inte är riktigt bråttom, men då struntar jag ofta i att gå över huvud taget.) När jag är klar sitter jag kvar typ en kvart, om inte mer, bara för att jag fastnar i mina tankar.
  • Jag borstar tänderna hur länge som helst. Som minst femton minuter. Ibland kan jag borsta i 40 minuter utan problem, för när jag borstat på ett ställe och går över till nästa så hinner jag glömma bort om jag borstat på det tidigare stället. Dessutom äger jag 6 tandborstar, och jag byter från dag till dag, beroende på vilken jag känner för just då.
  • Min dataskärm är ungefär hur smutsig som helst efter igår.

Det var tänkt att jag och Angelica skulle hitta på något igår, typ dra iväg på någon fest. Det slutade med att min lägenhet blev "the place to be", och tillsammans kanske 17 stycken var här. Som tur är inte samtidigt, för det finns 7 sittplatser och en säng (som jag för övrigt måste tvätta alla grejer ur), så det blev lite ont om sittplats ett tag.
Ikväll ska jag och Jennie iväg på någon helt random fest på A-torp (undrar om det finns något B-torp? Typ skehamn.), så jag ska försöka gräva fram min cykel från allt snöras och sen bege mig av mot henne, någonstans. Men först tvätta och äta.

Tryck på bilderna så får ni tre låtar man absolut inte kan vara ledsen till!

It's what you do last that counts

Igår skulle jag och Joel se film på distans med varann, genom att slå igång filmen samtidigt och prata med varann över skype under tiden. Det roliga var att jag kom med idén, och efter de första fem minuterna så sov jag. Vaknade till några gånger under filmen och frågade vad som hänt och vad den handlade om, då suckade han bara och sa att jag var världsbäst på att sova.

Ska förresten köpa ett nytt bord och några stolar till min lägenhet imorgon, bra att äntligen skaffa något rejälare efter tre månaders möbel-rangel.


Osöt?!?

Nu ska jag och Linnea se "Flicka". Godnatt!

In it for fightingSå sjukt fin låt, finns även på spotify.

RSS 2.0